2018. március 30., péntek

Robin O'Wrightly: #Wetoo

A ​rémálomban egyetlen jó dolog van: az ébredés.
Kivéve, ha a valóság szörnyűbb, mint az álom.

A Gyilkos emlék kisregényben két nő idővonala tárul elénk, az egyikük, Connie V. Marshall, fotós már túl van élete legdurvább cselekményén: ámokfutást végzett egy irodában, maga után hagyva 15 áldozatot. A másik, Shauni Hullivan, nyomozó pedig még előtte áll a saját legdurvább élménye feldolgozásának: miért lát rettenetes rémálmokat nemi erőszakról és képtelen lefeküdni férfiakkal? Két nő üldözi a gólemét, egymást és végül önmagát. Mindeközben nem is sejtik, hogy sorsuk több szálon kapcsolódik össze, mint azt hitték… Mindketten a saját poklukból indulnak, de eljutnak a saját Paradicsomukba a végén?

A Tinnitusz novellában egy házaspár konfliktusa egy buli után bontakozik ki, amikor nem várt vendégeik érkeznek… Ismerik-e egymást annyira, hogy megmentsék az életüket?

A Testcserés számadás előzetes egy nagyon megosztó és bizarr erotikus-misztikus lélektani thrillerhez. Sarah Z. Montgomery nem mindennapi nő: képes lélekként testekben utazni, így spirituális testszállítóként tevékenykedik. Saját erkölcsi állapota és a házassága is komoly veszélybe kerül egy félresikerült küldetésben. Vajon el lehet viselni a lelki erőszakot? És mi lesz a Montgomery család további sorsa?
A #WeToo – Kettős kereszt vérmes, tabudöntögető lélektani thrillere mindannyiunk története, akár keresztülmentünk a családon belüli erőszaktól a szexuális abúzuson át a totális lelki és testi sérülésig, akár nem.

Pár hónapja olvastam először az írónőtől és könyvről könyvre jobban kedvelem. Abszurd humorban tökéletes, de családregényben is szenzációsat alkotott. Mikor tesztolvasót keresett a hamarosan megjelenő pszicho-thiller könyvéhez, jelentkeztem.  Az egyik legsokoldalúbb író akit ismerek, és nagyon kíváncsi volta, erre az oldalára is.

#Wetoo -Kettős kereszt

Rögtön bele a közepébe. Már az első oldalakon sokkol az írónő. Csak pislogtam, majd olvastam tovább. A lelki sérüléseket mindenki másképp próbálja meg feldolgozni. Van aki kibeszéli, van aki magába zárja és elfelejti, van aki bosszút áll, van aki segítséget kér. Olvasni és így olvasóként átélni is nehéz volt. 
Sokkoló. -Istenem, ismétlem önmagam- Ez teljes más, mint az eddigiek, de nagyon-nagyon jó ez is. Éreztem a zavart, a fájdalmat. Bűnhődni kell a bűnösnek, de joga van-e eldönteni az áldozatnak, hogy miként is legyen büntetve az aki tönkretette őt testileg és lelkileg egyaránt? 
Véletlenek nincsenek, mindig okkal történik minden. Még ha nagyon fájó is.

Tinnitusz 
Kicsit furcsa nekem ez a novella, kétszer is el kellett olvasnom mert elsőre nem mindent értettem ... Másodikra sem, de lehet csak aludnom kell rá egyet.

Testcserés számadás (előzetes)
Édes mézes, még, még még. 

Ez (is) nagyon-nagyon jó lesz. Sarah és Richard történet nagyon ígéretes. Már várom a folytatását.

Kedves Robin O'Wrightly nagyon szépen köszönöm a lehetőséget. Köszönöm, hogy ilyen csodásan írsz, hogy ilyen sokoldalú vagy. Ismét szenzációsat alkottál. Nehogy abba hagyd! Maradj ilyen és írj ilyen sok műfajban. Ígérem, elolvasom :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése